Ç.O.S.B. MÜDÜRLÜĞÜNÜN KATKILARI İLE İTFAİYECİLİK YÜKSEK OKULU AÇILIYOR.

ÇMYO bünyesinde açılacak İtfaiyecilik Bölümüyle kalifiye itfaiyeciler yetişecek… Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi ve Namık Kemal Üniversitesi arasında geçtiğimiz yıl imzalanan eğitim protokolü çerçevesinde büyük bir eğitim çalışması daha hayata geçiyor.
Geçtiğimiz yıl, “Mesleki Teknik Eğitimin Üniversite-Sanayi İşbirliği Çerçevesinde Yeniden Yapılandırılması” başlığı adı altında imzalanan protokol çerçevesinde Namık Kemal Üniversitesinde okuyan öğrenciler pratik eğitimlerini ÇOSB’nin de desteğiyle Bölgedeki firmalarda yapmaya başladılar. Bu kapsamda birçok öğrenci pratik eğitimini tamamladı.






Protokol çerçevesinde yine Bölgemiz için hayati öneme sahip bir Bölümün açılması için kollar sıvandı. Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılması planlanan İtfaiyecilik Bölümüne, ÇOSB Yönetimi tam destek verdi. ÇOSB’nin destek sözünü alan Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü de Bölümün açılabilmesi için YÖK’e başvuruda bulundu.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, “Namık Kemal Üniversitesiyle yaptığımız görüşme neticesinde kendilerinin, Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu bünyesinde İtfaiyecilik Bölümü açmayı planladıklarını söylediler. Biz de ÇOSB olarak böylesi büyük bir öneme sahip Bölümün açılması için elimizden gelen tüm desteği verebileceğimizi söyledik. Bölge Yönetimimizin desteği ve onayıyla İtfaiyecilik Bölümünün hayata geçirilmesi için çalışacağız” dedi.
Açılacak İtfaiyecilik Bölümüyle kalifiye itfaiye erlerinin yetişeceğini kaydeden Özdoğan; “Kalifiye itfaiyecilere herkesin ihtiyacı var. Ayrıca böyle bir bölümün bölgemizde açılacak olması çok sevindiricidir. Biz bölümün açılması halinde hem teorik hem de pratik eğitimle ilgili geçici süreyle kendilerine yer temin edebileceğimizi söyledik. Öğrencilerin pratik eğitimlerini İtfaiye Amirliğimizde, teorik eğitimlerini de bünyemizdeki Özel ÇOSB Meslek Kursu sınıflarında vermeyi düşünüyoruz. İtfaiyecilik Bölümünün açılması halinde Çerkezköy ile birlikte tüm Trakya’nın büyük bir ihtiyacı da karşılanmış olacak” şeklinde konuştu.





ÇOSB- N.Ü. PROTOKOLÜ NEYİ KAPSIYOR?

Mesleki ve Teknik Eğitimde Yeni Modelleri içeren ve benimseyen bu protokolle üniversite ve sanayi arasında karşılıklı bilgi alışverişi ve desteğin yanında endüstri ihtiyaçlarına yönelik ara eleman yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Gelişen dünyaya ayak uydurmak ve yeni ihtiyaçlar doğrultusunda yeni mesleklere yönelik eğitim ve uygulama vermeyi amaçlayan bu işbirliği sayesinde, hem uygulamalı eğitimde yeni bir fırsat oluşturulmuş olacak hem de mezunlar daha kolay ve uygun iş bulabilecekler. Bununla beraber sanayi işletmelerinin kaliteli ve uygulamayı bilen elaman ihtiyacı giderilmiş olmakla beraber, oryantasyon zamanı ve maliyeti önemli ölçüde düşürülebilecektir. Böylece işveren çalıştıracağı elemanı daha önceden bilip tanıyacak ve eğitim süresinin sonunda ‘sen burada kal işe devam et’ diyerek istihdam edeceği personeli tanıma imkânı bulacak, bir anlamda yetişmesinde kendisinin de katkısı olacaktır. Bu amaç doğrultusunda mevcut ve yeni açılacak olan programlarda teorik bilginin eğitim kurumunda verilmesi yanında pratik ve uygulamalı eğitim de bölge kuruluşlarında verilebilecektir. Öğrenciler, bölgedeki yetişmiş işgücünün bilgi ve tecrübelerinden yararlanabilecekleri gibi AR-GE çalışmalarında da aktif rol alabileceklerdir. Daha da önemlisi ihtiyaç olan meslek gruplarına ve istenen özelliklerde eleman yetiştirilmesi istihdam sorununa da çözüm getirebilecektir. Böylece kaynaklar daha etkin ve rasyonel olarak kullanılabilecektir.


Devamını okuyun...>>