YÜKSEK YAPI YANGINLARI ( KAZAKİSTAN )

YÜKSEK YAPI YANGINLARI:

( Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik )
Yapı yüksekliği:
Bodrum katlar, asma katlar ve çatı arası piyesler dâhil olmak üzere, yapının inşa edilen bütün katlarının toplam yüksekliğini,
Yüksek bina:
Bina yüksekliği 21.50 m’den veya 7 kattan fazla, yapı yüksekliği 30.50 m’den veya 10 kattan fazla olan binaları, işaret eder

KAZAKİSTAN'DA BAKANLIK BİNASI YANGINI

Kazakistan'da bakanlık binası alev alev
13 MAYIS 2006



Kazakistan'da, Astana da dört bakanlığın da bulunduğu başkent Astana'nın en yüksek binalarından Trasport Tower'de dün öğleden sonra yangın çıktı.




Olağanüstü Durumlar Bakanlığı, binanın 32. katında bir balkonda henüz anlaşılamayan bir nedenle başlayan yangının, plastik kaplamalara sıçraması üzerine bu katın kuzey ve güney bölümlerinin hasar gördüğünü açıkladı.Olayda, bir kadının yaralandığı bildirildi.





Astana kent itfaiyesinin 25 araç ve 150 yangın söndürme görevlisiyle müdahale ettiği yangının yayılmadan önlenmesinin başarıldığı kaydedildi. Yangında, herhangi bir evrak veya kurtarmada öncelikli malzeme kaybı olmadığı da bildirildi.








Astana Cumhuriyet Başsavcılığıyla Olağanüstü Durumlar Bakanlığının yangının çıkış nedeniyle ilgi araştırmaları sürdürdüğü belirtildi.

Ahmet SERTKAN
ÇOSB.İTF.A.

1 yorum:

    On 20 Mart 2009 18:29 Adsız dedi ki...

    o yangında ordaydım